Διατροφικές συμβουλές για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας εν όψει του κορωναϊού

Φυσικά δεν αρκεί μόνο η διατροφή για να μη νοσήσουμε από διάφορες ασθένειες αλλά αποδεδειγμένα η διατροφή δυναμώνει το ανοσοποιητικό του οργανισμού μας και μας προστατεύει από ιώσεις.

Τώρα που υπάρχει μεγάλη ανησυχία εκτός απ'τη γρίπη και για τον κορονοϊό σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας!

1. Προσθέστε στη διατροφή σας 3-4 φρούτα την ημέρα ειδικότερα φρούτα με βιταμίνη C. Εκτός απ'το πορτοκάλι και το μανταρίνι φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι το ακτινίδιο,οι φράουλες, το μάνγκο και ο ανανάς.

2. Βάλτε στη σαλάτα σας πολλά διαφορετικού χρώματος λαχανικά όπως το μπρόκολο (πράσινο), τις πιπεριές (όλων των χρωμάτων), το καρότο (πορτοκαλί) και το άσπρο ή μωβ λάχανο. Αν έχετε μεγάλο απόθεμα σε λαχανικά για να μη χαλάσουν μπορείτε να τα καταψύξετε εύκολα μόνοι σας.

Επίσης προσθέστε στη σαλάτα σας ελιές ειδικότερα Καλαμών που έχουν ακόμη περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες απ'όλους τους τύπους ελιάς και ρίγανη που έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση

3. Τα άτομα τρίτης ηλικίας που είναι ομάδες υψηλού κινδύνου χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση. Επομένως εκτός απ΄το νερό προσθέστε σούπες που ενυδατώνουν και δυναμώνουν τον οργανισμό. Η κοτόσουπα (που φωνάζουν για να την τρώμε γιαγιάδες και μαμάδες) έχει αποδειχθεί ότι λόγω των συστατικών της βοηθάει να μειωθούν τα συμπτώματα γρίπης. Επίσης καθημερινά πίνετε 2-3 φλιτζάνια τσάι του βουνού!

4. Καταναλώστε παραδοσιακό γιαούρτι και κεφίρ καθώς τα προβιοτικά ενισχύουν εκτός απ΄την εντερική χλωρίδα και το ανοσοποιητικό.

Αν θέλετε εκτός από διατροφικά να ενισχύσετε και με συμπληρώματα τον οργανισμό σας δοκιμάστε:

-πρόπολη που σύμφωνα με έρευνες δρα ενάντια σε ιώσεις και μύκητες,

-βιταμίνη D που ανεβάζει το ανοσοποιητικό. Χρειαζόμαστε το συμπλήρωμα ειδικότερα αν είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι

-μία πολυβιταμίνη

-τα συμπληρώματα της σειράς Wellnessfoods, ειδικότερα το Age Elixir. Βάζουμε καθημερινά στο smoothies ή στο χυμό μας

Τηρήστε τις παραπάνω διατροφικές οδηγίες καθώς και τις συνθήκες υγιεινής πχ πλύσιμο χεριών και ελπίζουμε σε μία καλή υγεία!

Νάσια Πασχαλέρη

Διαιτολόγος με εξειδίκευση στη γεροντολογία

www.foodsherlocks.gr